• home
 • video
 • pas verschenen

  Goal Chadli volstaat niet, Vetokele geeft assist

  Ex-Cercle-speler Igor Vetokele (r) viert mee met Cornelius van Kopenhagen.

  De Nederlandse ploegen hebben geen leuke Europese avond beleefd: Twente gaf een 2-0-voorsprong nog weg, PSV verloor in Oekraïne. Vetokele was belangrijk voor het Kopenhagen van Jacobs, terwijl Vertonghen en Dembele met Tottenham op een 0-0 bleven steken.

  Twente-Hannover 2-2 (groep L)

  Na zijn blessure kreeg Nacer Chadli weer een basisplaats bij Twente en hij aarzelde niet lang om zijn waarde voor de ploeg te bewijzen. Met een listig steekpassje bood hij Janssen de 1-0 aan.

  Meteen na de rust stond de Belg weer in de schijnwerpers, toen zijn afgeweken vrijschop in doel belandde.

  Twente rekende zich al rijk, maar dat was buiten de waard gerekend. De Tukkers slikten nog twee ongelukkige tegengoals. De 2-2 was zelfs een owngoal van verdediger Wisgerhof.

  "We hebben zelf te veel kansen gemist en slikken te gemakkelijk doelpunten. Het is ongelooflijk dat we maar één punt pakken", zegt aanvoerder Wisgerhof.

  Tottenham-Lazio 0-0 (groep J)

  Tottenham heeft zijn tanden stukgebeten op Lazio. De Spurs brachten Jan Vertonghen en Moussa Dembele aan de aftrap, maar ook zij wisten zich geen raad met de stugge Italianen, waar de Angolese Belg Luis Pedro Cavanda in de verdediging stond.

  Twee goals van Tottenham werden afgekeurd, eentje van Dempsey voor de rust en eentje van Caulker erna. Lennon en Dempsey verknalden ook nog een wenkende kans. Lazio kreeg uiteindelijk nog de beste kans van de match, maar de volley van Alvaro Gonzalez strandde op de lat.

  Kopenhagen-Molde 2-1 (groep E)

  In een Scandinavisch onderonsje hielden Kopenhagen en Molde elkaar lange tijd in evenwicht. Claudemir had de ploeg van coach Ariël Jacobs op voorsprong gebracht, maar op slag van rust stelde Diouf gelijk.

  Invaller Igor Vetokele bracht het vuur dat zijn Deense ploegmaats nodig hadden. Tien minuten na zijn invalbeurt werd hij op rechts diep gestuurd. Hij bediende Cornelius, die niet meer kon missen.

  Kopenhagen neemt meteen de leiding in groep E, want Stuttgart en Steaua Boekarest deelden de punten. De gelijkmaker van Niedermaier viel in de 85e minuut (2-2). Serge Gumienny was er scheidsrechter.

  Dnjepropetrovsk-PSV 2-0 (groep F)

  Het dreigt een zwarte week te worden voor PSV, want na een dreun in de competitie kreeg het nu ook in Europa een tik. Dnjepr Dnjepropetrovsk mocht kort na de rust twee keer juichen. Eerst scoorde Matheus, daarna vloerde Hutchinson zijn eigen doelman.

  Timothy Derijck zag het met lede ogen aan. Hij speelde de hele match in de defensie en ging niet vrijuit bij de 1-0. Dries Mertens werd vervangen toen het kalf al verdronken was.

  De fans in Napels hadden een leuk Europees avondje, met een hoofdrol voor Eduardo Vargas. Die scoorde drie keer in de 4-0-zege tegen AIK Stockholm. Dzemaili legde de eindzege vast in de 90e minuut.

  AEL Limassol-Mönchengladbach 0-0 (groep C)

  AEL Limassol werd naar de Europa League verwezen door Anderlecht. Mönchengladbach, ook al een gebuisde van de Champions League, ondervond dat de Cyprioten geen lachertje zijn.

  Mönchengladbach, waar Igor De Camargo inmiddels in de ploeg was gekomen, kreeg in de 98e minuut minuut dé kans om alsnog met de zege aan de haal te gaan. Maar Wendt (foto) trapte de penalty snoeihard op de lat.

  Geen man overboord voor Mönchengladbach, want ook in de andere match in de groep, Fenerbahçe-Marseille, was er geen winnaar. Ayew scoorde de 2-2 voor Marseille in de 94e minuut.

  Young Boys-Liverpool 3-5 (groep A)

  De match was amper begonnen of Liverpool kreeg een doelpunt in cadeauverpakking. De ene verdediger van Young Boys kopte de bal op het hoofd van de andere. De bal hobbelde knullig in doel (klik hier voor de video).

  Toch waren de Zwitsers niet onder de indruk. Ojala scoorde ook nog aan de overkant, de 2-2 meer bepaald. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar Liverpool had het laatste woord. Shelvey trok de Engelsen over de streep.

  Het Anzji van Boussoufa, João Carlos en Carcela (ingevallen na een uur) sprokkelde een eerste puntje. Di Natale trapte in de 91e minuut de gelijkmaker in doel voor Udinese: 1-1.

  Hapoel Tel Aviv-Atletico Madrid 0-3 (groep B)

  Bij titelverdediger Atletico Madrid werd zowat de hele A-ploeg rust gegund. Dat betekende dat Thibaut Courtois en ook Radamel Falcao vanaf de bank moesten toekijken. Hun vervangers deden het verre van slecht in Israël. Rodriguez, Costa en Garcia maakten de goals in een onbezorgde avond voor de Spanjaarden.