• home
 • video
 • pas verschenen

  Dwars Door Vlaanderen is niveautje hoger

  Niki Terpstra is de laatste winnaar van Dwars door Vlaanderen.

  De Internationale Wielerunie UCI heeft Dwars Door Vlaanderen opgewaardeerd. Vanaf 2013 zit de voorjaarskoers op het niveau van onder andere de Omloop Het Nieuwsblad, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl.

  Sinds de Twee Wereldoorlog is Dwars door Vlaanderen een vaste afspraak op de kalender van het wielervoorjaar. Vorig jaar was de Nederlander Niki Terpstra de sterkste in deze "mini-Ronde van Vlaanderen", met onder meer de Kwaremont en de Paterberg.

  Tot dit jaar was de koers met aankomst in Waregem een wedstrijd van eerste categorie, maar nu wordt ze als buiten categorie gecatalogeerd.

  "Uiteraard zijn we hier zeer tevreden mee", zegt de organisatie. "Het is de bevestiging dat we met Dwars door Vlaanderen op de goeie weg zijn. Het is een grote voldoening voor het bestuur, medewerkers en sponsors."