• home
 • video
 • pas verschenen

  Ceulemans en Degryse kunnen weer door één deur

  Na zes jaar radiostilte hebben ex-Club Brugge-coryfeeën Jan Ceulemans en Marc Degryse weer samen aan tafel gezeten. Derde musketier Franky Van der Elst was er ook bij en is opgelucht.

  In 2005 was Degryse sportleider bij Club Brugge. Hij verenigde de "drie vrienden" (ze voetbalden samen bij Club, red) van weleer. Ceulemans werd trainer van Club, Van der Elst assistent.

  Maar amper negen maanden later was het sprookje voorbij. Club-monument Ceulemans werd ontslagen, Brugge stond op zijn kop. Sindsdien praatten de twee niet meer met elkaar en Van der Elst zat er middenin.

  In een restaurant werd alles nu bijgelegd. Wie het initiatief nam, is niet bekend. "Ja, we hebben met elkaar gesproken. Maar wat gezegd is, blijft tussen ons", zegt Ceulemans in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

  Degryse: "Het was gezellig. Ieder deed zijn verhaal. Nu hoeven we elkaar niet meer te mijden en kunnen we weer vooruitkijken."

  Van der Elst: "Het is goed dat dit eindelijk gebeurd is. We zijn meteen "to the point" gekomen en hebben daarna nog uren gepraat. Het werd een fantastische namiddag, net zoals vroeger."