• home
 • video
 • pas verschenen

  "Boonen wil winnen, maar Gilbert nog zo veel meer"

  Wuyts: "Op dit soort omlopen wint de favoriet zelden het WK"

  In Valkenburg kijken de andere landen zondag ongetwijfeld naar België, want wij hebben Philippe Gilbert én Tom Boonen. Michel Wuyts blikt vooruit. "We moeten wel opletten voor de hoera-stemming", waarschuwt de Sporza-wielerjournalist.

  De Belgische ploeg werkte gisteren een laatste training af. Tom Boonen trok nog eens door om zich te testen, Gilbert volgde gezwind. Wuyts: "Gilbert speelt met de trappers. Die training was alleen maar een bevestiging van wat ik de laatste weken zag."

  Als Wuyts één naam moet geven voor zondag, zegt hij zonder twijfelen Gilbert. "Boonen wil winnen zondag, maar Gilbert wil het nog zo veel meer."

  "Die grinta kan effect hebben op het gedrag in de finale. Bovendien speelt de wind op de Cauberg in het voordeel van de punchers."

  "Maar we moeten wel opletten voor de hoera-stemming bij de Belgen", vindt Wuyts. "Er zijn ook nog Degenkolb, Gerrans en Voeckler. We moeten zeker met vier Belgen de laatste ronde in."

  En de Spaanse armada? "Veel Spanjaarden gingen te diep in de laatste week van de Vuelta. De prestatie van Contador in de tijdrit was ontluisterend. Zal zijn motor nog aanslaan?"

  "Maar wel opgelet voor het "dode voorwerp" Oscar Freire. Hij eindigde vierde in de Amstel Gold Race dit jaar. Wie weet? De kansen van Freire liggen waar die van Boonen liggen: wachten op een sprint. En die kan er komen."