• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ook ik kan wereldkampioen worden"

  De Belgische ploeg trainde woensdag voor het eerst samen. Meersman: "De 170 km zijn omgevlogen."

  Woensdag was het de beurt aan Gianni Meersman, Björn Leukemans, Jürgen Roelandts en Greg Van Avermaet om vooruit te blikken op het WK van zondag. "Ik denk dat we met zeven man in dienst zullen rijden van Gilbert en Boonen", vat Leukemans het samen.

  Voor Gianni Meersman wordt Valkenburg zijn eerste WK bij de profs. "Ik ben echt blij met mijn selectie. Ik vond van mezelf dat ik dit verdien, maar zo zijn er 20 Belgen", zegt Meersman.

  "Dit is een eer. En werken voor Tom Boonen en Philippe Gilbert is dat ook."

  "Mijn taak wordt om Gilbert zo lang mogelijk bij te staan en af te zetten aan de laatste beklimming van de Cauberg. Als ik van Spanje was, zou ik niet tot dan wachten, want dan zullen ze met Gilbert een serieus probleem hebben. Ik hoop voor ons van wel natuurlijk en dat een landgenoot wint."

  De sfeer is alvast goed in het Belgische kamp. Vandaag trainden ze voor het eerst samen: "We reden 170 kilometer en die zijn voorbijgevlogen. Het is een toffe bende."

  Leukemans: "Koers mee openbreken"

  In tegenstelling tot Meersman beschikt Björn Leukemans over meer ervaring. Voor hem is het de vijfde regenboogstrijd uit zijn carrière.

  Leukemans is van plan zich weg te cijferen voor Gilbert en Boonen. "Ik denk dat we met zeven man in dienst zullen rijden van die twee kopmannen. Zo simpel is dat. Zelf ga ik alvast niet van start met het idee dat ik kan winnen."

  "Wat mijn taak wordt? Ik denk dat ik de koers in de laatste drie ronden misschien mee moet openbreken. Dat Gilbert naar mij komt en zegt: "We rijden nu de Cauberg op, doe maar". Wie het WK wint? Ik zal chauvinistisch zijn en Phil zeggen."

  Roelandts: "Weer dash op mijn benen"

  Jürgen Roelandts tokkelt op dezelfde snaar als Meersman en Leukemans. "Het beste scenario voor ons is dat Gilbert en Boonen aan de voet van de laatste keer Cauberg komen", zegt Roelandts aan Sporza.

  "Als zich een andere situatie voordoet, is het aan mij, Leukie, Gianni of Greg om daarop in te spelen. Maar voor mezelf zou écht alles moeten meezitten om de koers te winnen. Al sta ik hier wel met een zeer goeie conditie, er komt weer meer "dash" op mijn benen."

  "Ik verwacht veel van de Spanjaarden. Wie uit de Vuelta komt, heeft toch een bepaald voordeel, zeker na 240 km."

  Van Avermaet: "Zo lang mogelijk meegaan in finale"

  Greg Van Avermaet is niet van plan om een figurantenrol te spelen. "Ik wil zo lang mogelijk meegaan in de finale."

  "Of ik aan mezelf denk? We starten met twee kopmannen. De finish is, zeker voor Phil, ideaal. Als Tom top is, moet hij die aankomst ook aankunnen."

  "We moeten in elke ontsnapping iemand meehebben, zodat we ons zo lang mogelijk kunnen sparen en met zoveel mogelijk Belgen aan de laatste Cauberg komen."

  "Ik heb zeker ambities, want ik ben in staat om wereldkampioen te worden. Ik moet meespringen met de mannen van de tweede lijn, dat kan mijn taak worden."