• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea geeft de zege thuis weg tegen Juventus

  Chelsea geeft een 2-0-voorsprong uit handen.

  Chelsea is met een 2-2-gelijkspel tegen Juventus begonnen aan zijn Champions League. Eden Hazard en co stonden 2-0 voor. Barcelona zette een achterstand recht tegen Spartak Moskou. Bayern en Manchester United wonnen ook.

  Groep E: Juve pakt punt bij Hazard, Sjachtjor juicht

  Chelsea - Juventus 2-2

  Chelsea, vorig jaar de verrassende laureaat van de Champions League, heeft in de nieuwe campagne meteen thuis punten laten liggen.

  Met Hazard 90 minuten tussen de lijnen kwam Chelsea 2-0 voor. Oscar scoorde twee keer in twee minuten. De eerste op aangeven van de naar binnengekomen Hazard, de tweede draaide de Braziliaan erg knap binnen.

  Chelsea speelde op een wolk, maar net voor de rust kreeg Vidal te veel vrijheid aan de zestien en Cech was geklopt. Juventus drukte en invaller Quagliarella kon gelijkstellen na een slechte pass van Obi Mikel richting Hazard.

  De druiven voor Chelsea smaakten bijna nog zuurder toen Quagliarella de bal op de lat draaide. Met zijn zevende opeenvolgende Europese draw evenaart Juventus het record van de Glasgow Rangers.

  Chelsea-coach Di Matteo kon niet lachen met de manier waarop  de 2-2 viel na balverlies van Obi Mikel. "We zijn ontgoocheld dat we onze voorsprong hebben weggegeven. We hadden de match op slot moeten doen."

  Sjachtjor - Nordsjæland 2-0

  De Deense kampioen Nordsjæland kreeg een lesje in efficiëntie van Sjachtjor Donjetsk. De Armeniër Mkhitaryan, goed voor twaalf goals in de laatste negen matchen, devieerde een aanval uit het boekje binnen en rondde een kwartier voor tijd opnieuw een lang uitgesponnen actie af.

  Groep F: Bayern nekt Valencia, BATE vernedert Rijsel

  Bayern München - Valencia 2-1

  Een defensief Valencia kreeg het loon van de angst. Toch vonden de dominerende Duitsers pas kort voor de rust een gaatje in de bezoekende muur. Schweinsteiger (foto) trof via een Spaans been raak in de verre hoek, 1-0.

  Een kwartier voor tijd leken de Duitsers op rozen te zitten: de 2-0 kwam er na een wereldknal vol op de wreef van Kroos.

  Met een kopbal in de extra tijd bracht Nelson Valdez de spanning er nog even in, maar het was Bayern dat de 3-1 liet liggen toen de ingevallen Mandzukic een penalty op doelman Diego Alves schoot. Rami kreeg voor het neerhalen van Robben in de zestien een tweede geel.

  Valencia mocht blij zijn dat het maar twee goals slikte. "Misschien hadden we te veel respect. Dat is zeker een van de redenen voor onze nederlaag", gaf Valencia-coach Pellegrino toe. "Maar al bij al speelden we solide."

  Rijsel - BATE Borisov 1-3

  BATE wint voor de eerste keer een groepsmatch in de Champions League. Een naar zichzelf zoekend Rijsel - dat het vertrek van Hazard nog niet verwerkt lijkt te hebben - kreeg er voor de rust drie om de oren, de tweede wel vanuit offside. De Franse verdediging leek op een kaas met grote gaten.

  De kopbal van Chedjou (1-3) op het uur was een doekje voor het bloeden. "Dit is een dag om snel te vergeten. BATE had er zin in en speelde de bal goed in de voet. We kregen een lesje in attractief voetbal."

  Groep G: Barcelona zet achterstand recht, Celtic-Benfica doelpuntenloos

  Barcelona - Spartak Moskou 3-2

  Tello zette Barça al vroeg op 1-0, maar daarna hadden Messi en co de grootste moeite om de Russische muur te slopen.

  Bovendien hielp Alves Moskou een handje door een voorzet van Emenike knullig in zijn eigen doel te lopen. Met de 1-1 kon Spartak nog meer op de counter speculeren en op het uur viel zowaar de 1-2: Romulu rondde een fraaie tegenaanval beheerst af.

  Een Russische stunt leek in de maak, maar als de nood hoog is, kan Barça nog altijd rekenen op Lionel Messi. Hij trok zijn team over de streep met twee goals in het slotkwartier. De eerste met een trap van dichtbij na een knappe actie van Tello, de tweede met zijn hoofd op aangeven van Sanchez.

  "Het is niet makkelijk om een match te winnen, wanneer de tegenstander naar achteren leunt en verdedigt", zei Messi. "Moskou heeft wel erg snelle aanvallers en speelde goed op de tegenaanval."

  Celtic - Benfica 0-0

  In een erg defensieve match hadden de keepers nauwelijks werk op te knappen. Benfica, de ex-ploeg van Witsel, had uiteindelijk nog de beste kans, maar Cardozo kopte te hoog. Thuisdoelman Forster moest ook nog gepast ingrijpen op pogingen van Rodrigo en Garay.

  Groep H: Man.United heeft aan 1 goal genoeg, Cluj wint op Braga

  Manchester United - Galatasaray 1-0

  Manchester United verzilverde een sterk begin met een goal van Carrick, maar de Engelse vicekampioen had het daarna knap lastig met de Turken, die voor het eerst in zes jaar Champions League speelden.

  Amrabat mikte op de lat en Altintop trof de paal. Kort na de pauze liet Nani vanaf de stip de 2-0 liggen: Muslera stopte de penalty van de Portugees.

  Ook Galatasaray had nog prima kansen. Selçuk kopte een keer voorlangs en vond ook nog eens de paal op zijn weg.

  Zo kon coach Alex Ferguson maar ternauwernood zijn 100e overwinning in de Champions League vieren. "De drie punten in de eerste wedstrijd zijn erg belangrijk, zeker als je bekijkt wat ons vorig jaar overkwam", vertelde de opgeluchte Schot. Toen overleefde zijn team de groepsfase niet en won het maar één keer thuis in Europa.

  Braga - Cluj 0-2

  De Portugezen zullen zich wellicht nog enkele dagen afvragen hoe ze deze wedstrijd ooit konden verliezen. Braga had meer dan 60 procent balbezit en schoot liefst 35 keer op doel, maar werd door Cluj genekt na twee goals van ex-speler Rafael Bastos.