• home
 • video
 • pas verschenen

  Chatelle: "Heb niets in het vooruitzicht"

  Chatelle: "Je ziet nu zelfs Spanjaarden naar hier komen, dat was vroeger ondenkbaar."

  Het seizoen in de Jupiler Pro League is al anderhalve maand oud. Thomas Chatelle is nog steeds op zoek naar een job. "Nergens is er iets uit de bus gekomen, zelfs is niet in tweede klasse", zegt de 31-jarige speler.

  In april speelde Thomas Chatelle zijn laatste wedstrijd in de Jupiler Pro League, als huurling van STVV.

  "Momenteel heb ik niets in het vooruitzicht", vertelt Chatelle in Sport/Voetbalmagazine en Het Laatste Nieuws. "Ik heb geen enkele concrete aanbieding gekregen sinds juni, zelfs niet uit tweede klasse."

  "Ik heb er geen verklaring voor. Ik ben bij meerdere clubs en trainers gaan aankloppen, maar er kwam niets uit de bus. In de meeste gevallen kreeg ik zelfs geen antwoord."

  "Ik hoor soms dat ik te veeleisend zou zijn, hoewel ik nog met niemand over het financiële plaatje heb gesproken. Ik weet ook dat ik niet veel kan eisen."

  "Minder plaats voor Belgische spelers"

  Thomas Chatelle liep in zijn carrière de flank af bij onder meer AA Gent, Racing Genk en Anderlecht.

  "Ik ben blij dat ik nu niet aan het begin van mijn carrière sta. Veel clubs denken enkel op korte termijn", zegt hij.

  "Kijk naar Anderlecht. Als ze zich niet hadden gekwalificeerd voor de Champions League, zouden ze spelers verkopen. Bij kwalificatie zouden ze nieuwe spelers aankopen. Als dat niet impulsief is."

  "En overal primeert de financiële boven de sportieve rentabiliteit. De clubs zullen sneller een speler aankopen van  wie ze vermoeden dat hij de club later nog een aardige duit zal opbrengen."

  "De financiële crisis in Europa speelt ook mee. Je ziet nu zelfs Spanjaarden naar hier komen, dat was vroeger ondenkbaar. Daardoor is er minder plaats voor Belgische voetballers."