• home
 • video
 • pas verschenen

  België wil graag WK op de weg vanaf 2017

  Mario Cipollini won in 2002 het laatste WK in België. U herkent Robbie McEwen (l) en Erik Zabel (r).

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De wielrijdersbond doet een gooi naar de organisatie van het WK op de weg in 2017, 2018 of 2019. Waar? Zowel in Vlaanderen als in Wallonië. "We rekenen op een budget van 150.000 euro", klinkt het in het Nieuwsblad.

  In 2002 vond het WK wielrennen op de weg voor het laatst plaats in ons land. In Zolder werd Mario Cipollini wereldkampioen. De KBWB vindt de tijd rijp om het WK weer naar België te halen, vanaf 2017.

  Volgend jaar is Firenze (Ita) aan de beurt, in 2014 volgt Ponferrada (Spa) en in 2015 is het WK in Richmond (VS).

  Voor 2016 past ons land, Qatar is dan favoriet. "En in 2016 willen we het WK veldrijden weer naar Zolder halen", luidt het bij de wielrijdersbond. "Economisch is het een moeilijke periode. Twee WK's in één jaar is te veel, daarom lieten we 2016 vallen."

  De KBWB heeft een apart plan: "We willen een dossier samenstellen waar we tijdrijden in Vlaanderen en Namen het zenuwcentrum  voor de wegrit wordt, met start in Leuven of Brussel bijvoorbeeld. We rekenen op een budget van 150.000 euro."