• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dit punt is goed voor ons imago in Europa"

  Vanden Stock: "Ik ben blij dat we nu niet tegen Zenit spelen."

  Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock heeft San Siro met een brede glimlach verlaten. Uitblinker Silvio Proto predikt realisme na de 0-0 tegen Milan.

  Anderlecht is blij en opgelucht dat de nul meteen van de tabellen is in de Champions League, en dat na een uitmatch bij Milan.

  "Ik ben het stadion met een glimlach op mijn gezicht uitgestapt", zegt Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock.

  "Dit punt is goed voor ons imago in Europa en het geeft ons moed en vertrouwen voor het vervolg van onze campagne. Tegelijkertijd ben ik enorm verrast door die 3-0-zege van Malaga tegen Zenit."

  "Ik ben opgelucht dat we nu niet tegen Zenit moeten spelen, want die ploeg zal opgenaaid zijn." Anderlecht speelt over twee weken thuis tegen Malaga, Zenit ontvangt Milan.

  Proto: "Met beide voetjes op de grond blijven"

  Silvio Proto redde met enkele cruciale saves de 0-0 voor Anderlecht. "De nul houden in San Siro doet echt plezier", zegt hij.

  "Verdedigend vond ik ons een sterk blok. Het systeem is zich aan het zetten. Ik voel heel veel vertrouwen."

  Waar kan Anderlecht eindigen? "We moeten vooral met beide voetjes op de grond blijven. We wisten dat Milan niet op zijn sterkst was. Met dit gelijkspel hebben we niks. We moeten het match per match bekijken en vooral rustig blijven."