• home
 • video
 • pas verschenen

  Vansummeren: "Boonen en Gilbert helpen in finale"

  Johan Vansummeren voelt zich een knecht.

  Johan Vansummeren, Dries Devenyns en Kevin De Weert hebben met de pers gesproken in Valkenburg. De drie willen zondag op het WK vooral rijden voor kopmannen Tom Boonen en Philippe Gilbert.

  Johan Vansummeren zal zondag optreden als helper van Tom Boonen. "Zo is mijn carrière begonnen en zo is ze nog voor een groot stuk", zegt Vansummeren.

  "Voor iemand op kop rijden en kopmannen helpen: dat zal ik ook zondag zo goed mogelijk proberen te doen. Ik zou Boonen en Gilbert, want ik denk dat ik ook voor hem zal moeten werken, vooral in de finale nog van dienst willen zijn."

  "Het parcours ken ik niet zo goed. Ik woon niet veraf, maar door de auto's is het er nogal gevaarlijk fietsen. In de laatste ronde moeten we volgens mij nog zeker met vier Belgen vooraan rijden."

  "Wie we in de gaten moeten houden? Contador, Rodriguez en Valverde. Zeker Rodriguez was indrukwekkend in de Vuelta. Het is afwachten hoe Spanje zal koersen."

  Devenyns: "Kritiek kan ook opbouwend zijn"

  Dries Devenyns is opgevist als reserve na de blessure van Stijn Vandenbergh. "Ik ben zeer content dat ik België alsnog kan vertegenwoordigen", zegt hij.

  "Ik was ontgoocheld en had kritiek op de bondscoach, maar kritiek kan ook opbouwend bedoeld zijn, hé."

  "Ik heb geen spijt van mijn woorden. Ik vind dat ik een plaats verdien met mijn kwaliteiten op dit parcours en mijn goed jaar."

  "Vanaf de eerste meter zal ik knechten en me wegcijferen. Ik verwacht sterke Spanjaarden en Australiërs, maar België zal de race zo hard mogelijk maken, met 4 of 5 Belgen op de laatste Cauberg."

  "Of de ploegbelangen spelen? Voor één keer mag dat niet. Het is wel wat vreemd, want we zijn het hele jaar tegenstanders. We moeten dat aanvaarden."

  De Weert: "Ik blijf zo lang mogelijk bij Gilbert"

  Kevin De Weert was de derde en laatste Belg die dinsdag met de pers sprak in de aanloop naar de wegrit. Zijn rol bestaat erin bij Gilbert te blijven.

  "Of ik schrok toen Gilbert me koos? Ik heb al op enkele WK's voor hem gewerkt. Het blijft een eer dat hij me kiest en dat geeft zeker een goed gevoel, maar een echte verrassing was het niet", zegt de renner van Omega Pharma-Quick Step.

  "Ik blijf zo lang mogelijk bij Gilbert en doe alles voor hem: water halen, hem uit de wind zetten... Ik hoop dat één van onze twee kopmannen wereldkampioen wordt, maar we mogen niet te euforisch worden. We moeten op onze hoede zijn."

  "De Spanjaarden zijn favoriet. Zij hebben veel vertrouwen getankt in de Vuelta."