• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Hoecke: "Ik heb iets te bewijzen op het WK"

  "Wat gebeurd is, is gebeurd. Ik leerde er veel uit en puurde er veel motivatie uit."

  Gijs Van Hoecke ging op de Spelen de wereld rond met zijn foto's in dronken toestand, waarna het BOIC de 20-jarige renner naar huis stuurde. Zaterdag in het WK voor beloften wil hij revanche nemen. "Waarom geen tweede WK-trui?"

  Na een mislukte olympische campagne moest Van Hoecke dronken buitengedragen worden uit een Londense nachtclub. Hij heeft het voorval achter zich gelaten. 

  "Het is gebeurd. Ik heb er veel uit geleerd en puurde er veel motivatie uit. Ik hoop dat Londen maar een anekdote wordt in mjin carrière en niet de hoofdzaak. Ik wil aan bepaalde mensen tonen dat ik wel hard met de fiets kan rijden en ik wél alles doe voor mijn sport."

  Met die motivatie rijdt hij zaterdag ook het WK voor beloften in Valkenburg. "Ik heb hier iets te bewijzen, voor mezelf en iedereen", zegt de wereldkampioen ploegkoers (met Kenny De Ketele, red) in Het Nieuwsblad.

  "Het zou mooi zijn, een tweede regenboogtrui in één jaar tijd. Maar als bijvoorbeeld Jasper Stuyven meer kansen heeft, doe ik alles voor hem."

  "Schouderklopje van Boonen deed deugd"

  Van Hoecke kreeg na zijn dronken escapade in Londen veel steun. Ook van Tom Boonen. "Tijdens de tweede dag van de World Ports Classic kwam hij me in de koers een hart onder de riem steken. Zijn schouderklopje deed deugd. Hij zei me dat ik me al die heisa niet te veel moest aantrekken."

  "Dat vond ik wel sympathiek van hem. Na de Spelen kreeg ik veel appreciatie van bepaalde mensen die me bleven steunen, maar het is wel plezant als dat komt van iemand naar wie ik opkijk."