Real toont karakter tegen Manchester City

di 18 september 2012 22:52
Real-trainer José Mourinho (l) is dolgelukkig met de late 3-2 van Ronaldo (r).
Real Madrid heeft zich nog eens van zijn beste kant laten zien. Het versloeg in groep D van de Champions League Manchester City met 3-2. Ajax verloor nipt bij Dortmund. Bij Porto scoorde Steven Defour.

Groep D: Real klopt Kompany, Ajax verliest nipt

Real Madrid - Manchester City 3-2

Real drukte het Manchester City van Vincent Kompany weg. Toch kwam City 2 keer op voorsprong.

20 minuten voor tijd rondde Dzeko en counter af: 0-1. Marcelo bracht Real weer langszij, maar toen Kolarov vijf minuten voor tijd een vrijschop binnendraaide, zag het er benard uit voor Real.

In de slotminuten voltrok zich nog een half wonder. Benzema scoorde knap de 2-2 en Ronaldo deed Bernabeu ontploffen met de 3-2.

Real-coach José Mourinho vierde met een schuiver op zijn knieën. "Ik ben trots op mijn ploeg", zegt de Portugees. "Vandaag heeft iedereen zich ingezet. Wat een verschil met de match tegen Sevilla. Dit was het echte Real. Toen we de 3-2 maakten zag ik de journalisten op "delete" drukken. Ze konden hun artikels herschrijven. De voetballiefhebbers hebben genoten."

Dortmund-Ajax 1-0

Na het Duitse openingsoffensief had Ajax de betere kansjes. Het mocht zich wel gelukkig prijzen toen Hummels op het uur een penalty miste.

Een draw wenkte, tot Lewandowski ontsnapte bij Alderweireld en een gaatje vond.

"Dit is jammer, want we hebben een goede wedstrijd gespeeld", zegt Ajax-coach Frank de Boer. "We deden het verdedigend én aanvallend goed."

"We kregen enkele kansen en met een beetje geluk had het 0-1 kunnen worden, maar we waren niet koelbloedig genoeg. Ondanks de nederlaag mogen we trots zijn."

Groep A: PSG doet het goed, Defour scoort bij Porto

PSG - Dinamo Kiev 4-1

Kiev was geen partij voor de vedetten van PSG. De Fransen kwamen al vroeg op voorsprong toen de onvermijdelijke Ibrahimovic scoorde vanaf de stip.

De Zweed (foto) heeft nu al voor zes clubs (Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan en Paris Saint-Germain) gescoord in de Champions League. Via goals van Thiago Silva en Alex was de match al bij de rust gespeeld.

Veloso kon de eer nog redden voor Kiev, dat in de extra tijd nog een goal slikte van Pastore.

"Het was een mooie avond", zegt PSG-trainer Carlo Ancelotti. "Het resultaat was goed en ook ons voetbal mocht gezien worden."

Dinamo Zagreb - Porto 0-2

Porto brak de ban vlak voor de rust. De Zagreb-doelman duwde een voorzet in de voeten van Lucho Gonzalez, die het geschenk niet liet liggen.

Steven Defour, de hele match op het veld, legde in de toegevoegde tijd de 0-2-eindstand vast. Hij verzilverde een assist van Atsu.

Groep B: Geen stunt voor Montpellier, Schalke wint

Montpellier - Arsenal 1-2

De Franse kampioen leek even op weg om zijn mislukte competitiestart van zich af te voetballen. Belhanda zette Montpellier op voorsprong vanaf de stip na een contact met Vermaelen in de zestien.

Maar de Fransen missen vertrouwen en gooiden de bonus in twee minuten weg. Giroud, vorig seizoen nog Frans topschutter bij Montpellier, bood Podolski (foto) de gelijkmaker aan.

Gervinho duwde een voorzet van Jenkinson binnen: 1-2 na achttien minuten. Na de rust was Montpellier nog dicht bij een goal: Cabella's lob stierf op de lat. Ook Belhanda miste in de slotfase.

Olympiakos - Schalke 1-2

Abdoun wiste na de rust de 0-1 van Höwedes uit. Op de 1-2 van Huntelaar hadden de Grieken geen antwoord meer.

"We hebben ons niet gek laten maken door de Grieken", vertelt Schalke-trainer Huub Stevens. "Door onze kalmte hebben we hier kunnen winnen. We hadden zelfs meer kunnen scoren. Het is een verdiende zege."