• home
 • video
 • pas verschenen

  Peter Croes (28) stopt met triatlons

  Peter Croes (Spelen 2008): "Om succes te hebben, moet je heel egoïstisch zijn. Dat wil ik niet meer."

  Zijn vierde plaats zondag op het BK kwarttriatlon in Mechelen is het laatste wapenfeit geweest van Peter Croes. Hij maakte nadien zijn afscheid bekend, op amper 28-jarige leeftijd.

  Croes beseft dat hij nog jong is, maar hij kan alle opofferingen niet meer opbrengen. "28 is vroeg om te stoppen en ik weet dat ik nog capaciteiten heb."

  "Maar om succes te hebben, moet je soms heel egoïstisch zijn. Dat wil ik niet meer, want dan ga je mensen kwetsen. Als je de verjaardag van je relatie met je vriendin niet kunt vieren, omdat je in het buitenland zit... Dat kan niet meer", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

  "Mijn vriendin heeft ook een druk leven en ik ben er niet om haar te steunen. Ik word ook een financiële belasting voor mijn familie. Terwijl ik na de ziekte van mijn pa mijn moeder zou moeten kunnen steunen."

  "En dan zou ik nog eens een olympiade moeten doorgaan. Die olympische stress, nog eens vier jaar voor een hongerloon... Ik heb daar altijd voor gekozen, maar dat zie ik niet meer zitten. Ik moet er te veel voor missen."

  Peter Croes was vooral bij de jeugd en als belofte erg succesvol. Op de Olympische Spelen in Peking werd hij 27e. Hij gaat nu werken en psychologie studeren.