• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Project van City is nog niet af"

  Kompany: "Over twee jaar staat hier het beste trainingscomplex ter wereld."

  Vincent Kompany legt uit waarom hij zijn lot verbindt aan Manchester City en niet aan Real of Barça. "Het zou me tijd kosten om elders op te bouwen wat ik bij City bereikt heb", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

  Vanavond zijn Vincent Kompany en Manchester City te gast in Bernabeu. Real Madrid-Manchester City is de topaffiche van de eerste speeldag  van de Champions League.

  Een openhartige Kompany (26) legt uit waarom hij ook de volgende jaren voor City koos en niet voor een ronkende naam als Real, Barcelona of Milan. "Het zou me tijd kosten om elders op te bouwen wat ik bij City heb bereikt. En dan nog zonder enige garantie", vindt de Rode Duivel.

  "Ik ben ervan overtuigd dat ik met City even veel prijzen kan pakken als Barcelona of Real. Het project van City is nog niet af. Over twee jaar staat hier het beste trainingscomplex ter wereld."

  "En wie naar Real gaat, staat in de schaduw van Ronaldo. Wie naar Barça gaat, staat in de schaduw van Messi. Dan ben ik liever kapitein van Manchester City."

  "Ik ben hier thuis, familiaal zit ik hier heel goed"

  Niet onbelangrijk, Kompany is privé ook gelukkig in Manchester. "Ik ben hier thuis, familiaal zit ik heel goed", luidt. Kompany leeft met zijn vrouw en dochtertje in de buitenwijken van Manchester.

  "Ik leef hier heel normaal. Wij gaan hier net zo veel op restaurant als andere mensen. Ik doe mijn inkopen en ga wandelen. Ik loop wel eens paparazzi tegen het lijf, maar als je op een normale manier omgaat met hen, krijg je nooit problemen."