• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt twijfelt niet: "Iets te goed in vorm"

  Thomas De Gendt: "Blij met top 20 in WK-tijdrit, beter zou super zijn."

  Thomas De Gendt en Kristof Vandewalle rijden woensdag de tijdrit bij de elite op het WK in Valkenburg. "Ik heb een goeie tijdrit in de benen", zegt De Gendt aan Sporza. Zondag rezen er nochtans twijfels bij de buitenwacht.

  De Gendt moest tijdens het WK ploegentijdrit met Vacansoleil-DCM in Valkenburg lossen. "Omdat ik iets te goed in vorm was", legt De Gendt uit.

  "Ik was een beetje te goed en daarom te enthousiast. Telkens als ik op kop kwam, ging ik volle bak."

  "De laatste keer was dat net voor de tweede officiële klim. Op het steile gedeelte zat ik nog in het wiel, maar bovenop de klim aan het meetpunt trok Larsson iets te fel door en werd ik gelost."

  Zondag is echter verleden tijd voor De Gendt. "Ik heb geen twijfels. In de tijdrit zelf was ik echt goed. Als de mannen 50 km/u reden, kon ik naar 52 km/u gaan."

  De Gendt wil in Valkenburg beter doen dan vorig jaar in Kopenhagen. Toen werd hij 50e. "Er was vanalles mis. Te veel koersdagen, te vermoeid, wellicht ziek aan het worden en de stress. Dat maakte dat ik volledig blokkeerde. Als ik nu 30 plaatsen beter doe, ben ik blij. Alles wat nog beter is, is super."

  "De motivatie is alvast heel groot. Kristof en ik sporen elkaar aan om het beste eruit te halen. We rijden vandaag samen het hele parcours en we geven elkaar tips. Ik denk dat we allebei een goeie tijdrit in de benen hebben."

  "Contador zal er dicht bij zijn"

  De Gendt en co rijden woensdag 45,7 km tussen Heerlen en Valkenburg. "Het parcours past me wel. Het is niet hersenloos op de zwaarste versnelling rijden, zoals vorig jaar. Dit parcours vergt toch iets meer denkwerk."

  "Met goeie benen kun je een hele goeie uitslag rijden, maar met slechte benen zal het niet plezant zijn. Er zijn veel stukken waar je kapot kunt gaan. Op tv lijkt het vlak, maar het zal licht bergop zijn. Ik verwacht grote verschillen."

  De Duitser Tony Martin verdedigt zijn titel. "Ik vind hem niet zo goed als vorig jaar, maar hij blijft de topfavoriet. Maar Alberto Contador zal er dichtbij zijn, denk ik."