• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen weigeren het verzoek van Servië

  Servië versloeg Wales vorige week in Novi Sad met 6-1.

  Servië-België moet op 12 oktober, zoals gepland, in Belgrado gespeeld worden. De Serviërs wilden liever in het kleinere Novi Sad spelen, maar de Belgische voetbalbond heeft het verzoek kordaat afgewezen.

  Servië speelt zijn "grootste" WK-kwalificatieduels normaal gezien in Belgrado. Maar de laatste ervaringen in hoofdstad waren niet bepaald positief. De nationale ploeg werd er uitgejouwd.

  Bondscoach Sinisa Mihaljovic en zijn spelers hadden hun bond gevraagd om - net als tegen Wales - opnieuw in Novi Sad te spelen. Dat stadion biedt plaats aan 15.000 supporters, heel wat minder dan het grote Marakana-stadion in Belgrado, maar de ploeg geniet er veel meer fanatieke steun.

  "We zijn dat negatieve gedrag van supporters in Belgrado beu", zegt Mihaljovic. "Als we in Servië spelen, moeten de supporters een voordeel zijn. Geen nadeel. Vandaar ons verzoek."

  "Het is niet dat het hoofdstuk-Belgrado afgesloten is, maar ik weet niet wat er zal gebeuren als we België ontmoeten. Negatieve reacties beïnvloeden mijn jonge ploeg."

  Belgen willen niet naar Novi Sad

  De Serviërs halen echter bakzeil. De KBVB is het immers niet eens met de vraag om de wedstrijd te verplaatsen naar Novi Sad. "We hebben vernomen dat Servië wil uitwijken, maar daar gaan wij niet mee akkoord", zegt de Belgische voetbalbond.

  "Na hun 6-1 tegen Wales willen ze hun volgende matchen natuurlijk ook in Novi Sad spelen, maar zo'n aanvraag moet minstens dertig dagen voor de match ingediend worden en die termijn is intussen verstreken. Er zal dus in Belgrado gespeeld worden."