• home
 • video
 • pas verschenen

  "In Brussel loop ik incognito over straat"

  Mudingayi, begin 2011 nog in een shirt van de Rode Duivels.

  Gaby Mudingayi verhuisde van de zomer naar Inter. De 30-jarige middenvelder vraagt zich wel af waarom hij geen plaats meer heeft bij de Rode Duivels. "Ik zou graag willen weten wat mij verweten wordt", zegt Mudingayi in La Dernière Heure.

  Gaby Mudingayi maakte de voorbije zomer de overstap van Bologna naar Inter. "Ik woon hier net naast het stadion", zegt Mudingayi, "in een appartementencomplex waar veel spelers van Milan en Inter wonen."

  "Bij Inter leer ik enorm veel bij, bijvoorbeeld van Wesley Sneijder. Hij is een echte artiest en heel charmant. Hetzelfde met Antonio Cassano. Het klikte meteen met hem. Hij is echt mijn maatje."

  Mudingayi wil zijn plaats opeisen op het middenveld van Inter. Zijn plaats in de groep van de Rode Duivels is hij kwijt. "In België vergeten ze soms dat ik bij een grote club speel, denk ik."

  "Mijn leeftijd (30, red) kan het niet zijn. Ik weet niet wat mij verweten wordt. Kompany, Hazard, Fellaini,... ze hebben me allemaal gefeliciteerd met mijn transfer. Van de KBVB deed enkel Nicolas Cornu dat."

  "Ach, ik word makkelijker herkend in het buitenland dan in België. Tijdens mijn vakantie in Marokko werd ik overal tegengehouden, in Brussel loop ik incognito over straat."