• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Garderen: "Ik heb BMC in de steek gelaten"

  BMC strandde op drie seconden.

  Tejay Van Garderen neemt de schuld op zich voor de nipte nederlaag van BMC in de ploegentijdrit op het WK. De ploeg van Philippe Gilbert was zondag drie seconden trager dan Omega Pharma-Quick Step.

  "Aan de voet van de Cauberg hadden we onze achterstand van acht seconden teruggebracht tot twee seconden", legt Van Garderen uit aan cyclingnews.com.

  "Dat zouden we snel goedmaken op de Cauberg, dacht ik. Ik was iets te enthousiast en duwde wat harder door. Ik dacht dat Gilbert, Pinotti en Ballan me wel zouden volgen."

  "Dat was een fout van me. Voor ik het wist, reed ik alleen de Cauberg op. Ik heb mijn team in de steek gelaten. Toen ik hoorde dat ik alleen zat, wist ik dat het afgelopen was. Ik ben boos, want tot aan de Cauberg liep alles perfect", zegt de nummer vijf uit de Tour.

  "Hopelijk kan ik dit vergeten in de individuele tijdrit van woensdag. Na de Tour en de Spelen ben ik samen met Taylor Phinney blijven trainen. Hopelijk levert dat woensdag wat op. Zonder Wiggins en Cancellara kan iedereen winnen."