• home
 • video
 • pas verschenen

  Ivan De Witte: "Er komen harde maatregelen"

  AA Gent was barslecht na de rust: "De ploeg viel helemaal weg", klaagt Ivan De Witte.

  AA Gent-voorzitter Ivan De Witte kan het niet meer aanzien. Zijn team verloor zaterdag met 0-2 van KV Mechelen na een barslechte tweede helft. Coach Trond Sollied noemt zich "geen tovenaar".

  De Witte wil geen slechte verliezer zijn. "Dat we thuis verliezen, tot daar. KV Mechelen is nu eenmaal een sterke ploeg."

  "Maar de manier waarop we de tweede helft aanvatten, kan niet door de beugel. Na de 0-1 (in de 44e minuut, red) viel de ploeg helemaal weg en was alle geestdrift weg", zegt De Witte in Het Nieuwsblad.

  Dat overkwam Gent ook al bij de Europese uitschakeling thuis tegen Videoton (0-3).

  AA Gent-manager Michel Louwagie valt zijn voorzitter bij. "De tweede helft was absoluut slecht. De ploeg kwam heel slap uit de kleedkamer en daar kunnen we niet blind voor zijn. We maken er ons zorgen over."

  Ivan De Witte zat na de match nog samen met de technische staf  en het bestuur. "Als club kunnen we dit niet zomaar laten voorbijgaan. We moeten en zullen reageren. Er komen harde  maatregelen, dat staat vast. Dat zal in de loop van de week duidelijk worden."

  Sollied: "Ik ben geen tovenaar"

  Coach Trond Sollied beseft ook dat het beter kan, maar hij verliest er zijn kalmte niet bij: "Op een goede dag kunnen we iedereen aan. Maar onze prestaties kennen ups and downs", zegt de Noor aan Sporza.

  "Vooral voorin hebben we een gebrek aan automatismen. Thijs (blessure) en Kola (schorsing) zijn we voor lange tijd kwijt en enkele nieuwkomers moeten zich nog aanpassen. Niet iedereen kent mijn manier van spelen, al trainen we er elke dag op."

  "Ik ben geen tovenaar, hè. Trouwens, veel nieuwkomers kwamen zonder voorbereiding of heel laat naar Gent. Bovendien is 80 procent van onze doelpuntenproductie van vorig seizoen weg."

  Daarmee doelt hij op Jørgensen (13 goals), Coulibaly (8), Ljubijankic (8), Smolders (5) en El Ghanassy (5).