• home
 • video
 • pas verschenen

  Emanuelson: "RSCA kloppen voor vertrouwen"

  Urby Emanuelson: "We zijn nog aan het bouwen, maar hebben daar geen tijd voor."

  Anderlecht moet morgen op zijn hoede zijn in de Champions League. Milan zoekt eerherstel: de Serie A is drie speeldagen ver en de club verloor al twee keer thuis. "Dus moeten we winnen tegen Anderlecht", zegt Urby Emanuelson.

  Op de eerste speeldag in Italië verloor Milan met 0-1 van Sampdoria en die score stond er zaterdag ook op het bord na 90 minuten tegen een verdedigend ingesteld Atalanta.

  Urby Emanuelson, de ex-Ajacied op de linkerflank van Milan, vertolkt wat er nu leeft bij de Italiaanse club in Het Nieuwsblad: "We moeten er vol voor gaan tegen Anderlecht, om het goede gevoel terug te krijgen."

  "De match is belangrijk. Niet omdat het Champions League is, maar omdat we als ploeg vertrouwen willen tanken. Door te winnen. Dat  moet dan maar tegen Anderlecht."

  Emanuelson durft niet te denken dat het misloopt: "Dan barst misschien de hel los."

  De Nederlander weet wel wat er schort. "We zijn pas aan het seizoen begonnen en je merkt dat ons team nog zoekende is."

  "We zijn veel spelers kwijtgeraakt deze zomer en we zijn nog een nieuw team aan het bouwen. We hebben echter niet de tijd om rustig te bouwen. We moeten er meteen staan."

  Emanuelson zag Anderlecht-Limassol, waarin Anderlecht zich plaatste voor het kampioenenbal, op tv: "Anderlecht won toen op wilskracht. Het is een gevaarlijke outsider die we niet onderschatten. Wij horen die wedstrijd te winnen, maar in het voetbal weet je nooit."

  "Ik kijk ernaar uit om Van den Brom te zien"

  Het zal trouwens een blij weerzien worden tussen Anderlecht-trainer John van den Brom en Emanuelson: "Mijn relatie met hem is heel goed. Ik kijk ernaar uit om hem weer te zien. Hij was mijn trainer bij de Ajax-jeugd. En met het tweede elftal werden we kampioen onder hem."

  "Van den Brom is een vriendelijke én een goeie trainer, die altijd wil voetballen. Ik denk dat dat past bij de manier waarop Anderlecht wil spelen. Ik weet wel niet hoe ze hier zullen komen spelen. Het zal niet vol op de aanval spelen, denk ik."