• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Hebben geen garantie op Play-off I"

  "Wij gaan zeker proberen om de reguliere competitie als zesde te beëindigen", zegt Dury.

  Zulte Waregem staat na zeven speeldagen trots op de tweede plaats. Coach Francky Dury gaf uitleg in Extra Time. Dury is ook blij met aanwinst Thorgan Hazard.

  "Het is niet omdat we nu tweede staan, dat we Play-off I zullen spelen", vertelt Dury. "In België heb je de top 5. Die clubs zullen altijd Play-off I spelen."

  "Wij gaan zeker proberen om de reguliere competitie als zesde te beëindigen, maar na twee moeilijke jaren ga ik niet beweren dat we nu beter zijn dan Kortrijk, Lokeren of Beerschot."

  "Mijn jonge ploeg krijgt nu veel lof en ik ben trots op hun prestaties, maar het is niet ondenkbaar dat we nog een dipje zullen kennen."

  Volgend weekend ontvangt Zulte Waregem Anderlecht.

  "Hazard kwam via het Belgium House"

  Thorgan Hazard maakte zaterdag zijn debuut bij Zulte Waregem. Hij bedankte met een goede prestatie.  Z.Waregem huurt de jongere broer van Eden Hazard van Chelsea. "Die deal is beklonken tijdens de Olympische Spelen", vertelt Dury.

  "Patrick Decuyper, onze afgevaardigde bestuurder, kent de zaakwaarnemer van Eden. Ze hebben mekaar gesproken in het Belgium House in Londen. Zo is Thorgan bij ons terechtgekomen. Hij is de enige die we huren zonder aankoopoptie."

  "De club werkt graag met jonge Belgen. Dat is leuk werken. Er zit ook veel voetballend vermogen in mijn ploeg."