• home
 • video
 • pas verschenen

  Dolly Menga viert met Didier "Commandante" Menga

  Dolly Menga krijgt een knuffel van zijn vader.

  De fans van Lierse stonden zaterdag op de banken na de late 1-1 van Dolly Menga. De spits wilde het doelpunt niet met zijn ploegmaats vieren, maar stak het hele veld over om zijn vader te knuffelen.

  Het was een van de opvallendste beelden van de afgelopen speeldag, hoe Dolly Menga in de armen vloog van zijn vader Didier. Opmerkelijk, omdat Didier zijn militaire plunje met de vlag van Angola erop had aangetrokken.

  "Waarom Dolly zo uitbundig met mij vierde? Omdat ik zijn vader ben", zegt Didier. "Ik had voorspeld dat hij zou scoren en had speciaal mijn tenue bovengehaald voor deze historische wedstrijd tegen Anderlecht."

  Stadion van VTM zocht de Menga's gisteren op in Andrimont, in de provincie Luik, waar Dolly geboren en getogen is en zijn eerste stapjes als voetballer zette.

  Vader Menga, die zich graag "Commandante" laat noemen, paradeerde er opnieuw in zijn legeroutfit en met een dure zonnebril op zijn neus. Hij droomde in de reportage hardop van een nog mooiere toekomst.

  "Als God Dolly morgen een kans geeft, investeren we in Andrimont, de stad waar we geboren zijn", zegt vader Menga. "Welke club dat is? Chelsea, Barcelona..."

  Klik hier om de opmerkelijke reportage in Stadion te bekijken.