• home
 • video
 • pas verschenen

  Brepoels na 4 op 15: "Stap in de goeie richting"

  "Ik weet dat niemand nog in STVV gelooft, maar wij doen dat wel", zegt Guido Brepoels.

  STVV had zich zijn competitiestart wel anders voorgesteld. Na vijf speelronden is het op één na laatste in tweede afdeling met vier punten. Coach Guido Brepoels blijft evenwel optimistisch.

  Het Belang van Limburg zag zaterdagavond twee goals van verloren zoon Reza, 5.000 supporters, "immense overgave van trainer Guido Brepoels" en uiteindelijk een 2-2-gelijkspel tegen nieuwkomer Dessel.

  Om moedeloos van te worden, dat vierde puntje in vijf wedstrijden. Maar Guido Brepoels is er de man niet naar om in paniek te slaan.

  "We zetten een stap in de goeie richting om succes te halen", zegt Brepoels. "We zullen hier zeker uitgeraken. Ik weet dat niemand nog in ons gelooft, wij doen dat wel."

  VRT-journalist Stef Wijnants kent het huis op Stayen door en door. Hij ging zaterdag een kijkje nemen en neemt in Het Belang geen blad voor de mond.

  "Ik heb grote ogen getrokken", zegt Wijnants. "Het oude STVV is niet meer. Het gebrek aan duelkracht is schrijnend, zowel achteraan als vooraan."

  "Op het middenveld lopen allemaal dezelfde types rond die hun verantwoordelijkheid ontvluchten. En als je uit tweede wil geraken, heb je nog iemand nodig die oorlog kan maken in de zestien. Dat STVV geen lange, sterke, diepe spits heeft, is godgeklaagd."