• home
 • video
 • pas verschenen

  Bestuur van Cercle Brugge spreekt met Bob Peeters

  "Bob heeft steun nodig uit alle hoeken", zegt voorzitter Paul Vanhaecke.

  Met 1 op 21 staat Cercle Brugge stijf onderaan. "We hebben trainer Bob Peeters gevraagd of hij het nog ziet zitten. Hij antwoordde dat hij er 120% voor wil gaan", zegt voorzitter Paul Vanhaecke.

  Het draait vierkant bij Cercle Brugge. Na de 0-1 tegen Lokeren  zaterdagavond prijkt de ploeg van Bob Peeters nog altijd op de laatste plaats. Cercle sprokkelde dit seizoen nog maar één puntje, op de eerste speeldag in Genk (3-3).

  Zondagochtend staken de trainer en het bestuur de koppen bij elkaar. "We wilden van Bob horen of hij het zelf nog ziet zitten om door te gaan. Bob heeft zich bereid verklaard er voor 120% voor te gaan", zegt preses Paul Vanhaecke in Het Laatste Nieuws.

  "Ons vertrouwen behoudt hij. Bob is een jonge trainer die nog nooit in deze situatie zat. Hij heeft steun nodig uit alle hoeken. Trouwens, zou een coachwissel helpen? De statistieken bewijzen dat dat niet altijd het geval is."

  "We hebben wel al verschillende gesprekken met Bob gevoerd. Op ons aandringen is hij bijvoorbeeld veel rustiger geworden."

  "We hebben hem daarop gewezen en ik moet zeggen dat hij nu heel goed kan luisteren. Maar goed, we zitten nu in een crisis. Daarin is het belangrijk dat we de steun van de fans genieten."

  Van den Driessche: "Coach ontslaan is niet onze stijl"

  Ook Pol Van den Driessche predikt kalmte. "Het is niet de stijl van het huis om dikwijls van trainer te veranderen", zegt de woordvoerder van Cercle in Het Nieuwsblad. "We hebben al veel mooie momenten beleefd met Bob en geloven in hem. Na de derby komend weekend tegen Club en de match tegen Charleroi thuis over twee weken evalueren we de toestand opnieuw."