• home
 • video
 • pas verschenen

  "Misschien is dit het moment om iets te doen in Milaan"

  Roger Vanden Stock vertrekt blijgemutst: "Een gelijkspel zou een zege zijn."

  Anderlecht is vanmiddag naar Milaan gevlogen, waar het dinsdag tegen Milan zijn eerste duel in de Champions League speelt. Roger Vanden Stock hoopt op een puntendeling. "Ik ben benieuwd", reageert manager Herman Van Holsbeeck op zijn beurt.

  "Ik denk dat het misschien het moment is om iets te doen tegen een Milan dat momenteel niet zo goed speelt", zei voorzitter Vanden Stock bij het vertrek in Zaventem.

  "We zijn blij dat we erbij zijn, maar nu krijgen we de kans om te bewijzen dat we iets kunnen betekenen."

  "Milan, dat ik nog altijd als de sterkste ploeg in de poule beschouw, is een test om te zien of we het echt kunnen. Een gelijkspel zou een overwinning zijn."

  "Bij de loting voor de groepsfase zag ik perspectieven voor ons, maar intussen hebben Zenit en Malaga zich nog gevoelig versterkt. Van het failliete Malaga begrijp ik dat niet, maar goed..."

  Herman Van Holsbeeck staart zich niet blind op de 3 op 9 van Anderlecht én Milan in de Belgische en Italiaanse competitie.

  "De Champions League is iets anders", zegt de manager. "Wij zullen dinsdag meteen weten hoe ver onze CL-ambities mogen reiken. Want hoewel Milan voor veel geld spelers verkocht, is het nog altijd een goeie ploeg."

  "Onze spelers met ambitie voor grote transfers kunnen meteen hun visitekaartje afgeven. Ik ben benieuwd. Ook naar de snelheid van uitvoering. We hebben ook goeie spelers, maar ze zijn dit tempo niet gewend. We zullen zien of we een stukje achterstand ingehaald hebben."