• home
 • video
 • pas verschenen

  Zelfs een motor kan De Cuyper niet stoppen

  Simon De Cuyper (archieffoto) is Belgisch kampioen.

  Olympiërs Simon De Cuyper en Katrien Verstuyft hebben zich in Mechelen tot Belgisch kampioen gekroond op de olympische afstand. Ze wonnen na 1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen.

  De Cuyper kwam met de top vijf uit het water, maar in het fietsen werd de kopgroep aangereden door een motor. Door dat ongeluk werd De Cuyper teruggeslagen, maar nog voor de loopproef kreeg hij weer aansluiting en in de afsluitende 10 kilometer maakte hij het verschil.

  De Cuyper is 25 jaar en komt uit Leuven. Hij nam in Londen deel aan de Spelen, maar mikt vooral op Brazilië 2014.

  "Ik wilde deze titel zó graag. Ook voor de club, want dit is al onze vierde in vijf jaar", reageert De Cuyper. "Het zwemmen verliep ideaal, maar al na 5 kilometer fietsen was er dat ongeluk met die motor. Ik had geluk dat ik vrij zacht in de graskant landde."

  "Ik liep wel wat achterstand op, maar kon terugkeren. In het lopen kon het spel dan herbeginnen en daarin moest ik tonen wat ik kan."

  "Ik ben in volle voorbereiding op het WK volgende maand in Nieuw-Zeeland. De conditie verbetert met de dag. Top 20? Daar zou ik zeer tevreden mee zijn, maar dit is pas mijn eerste Grand Final bij de elite, dus moet ik voorzichtig zijn."