• home
 • video
 • pas verschenen

  Twente legt foutloos parcours af in Nederland

  Chadli vierde zijn terugkeer na een blessure.

  Twente heeft een leuke avond beleefd in Tilburg. Het scoorde zes keer en blijft de leider in de Eredivisie. Ook Ajax en Feyenoord wonnen hun matchen.

  Twente is uitstekend aan het seizoen begonnen. De machine van Steve McClaren draait op volle toeren met 15 op 15. Willem II, dat laatste staat, was een hapklare brok (2-6).

  Willem II hield lang stand, maar het verzet brak nog voor de rust. Gutierrez en Castaignos luidden het doelpuntenfestival in. Meul, de Belgische keeper van Willem II, blunderde bovendien in de tweede helft. Hij verkeek zich op een terugspeelbal. Bij Twente viel Nacer Chadli in. Hij is hersteld van zijn blessure.

  Ajax domineerde van begin tot einde tegen RKC, maar de muur werd pas gesloopt in de tweede helft, via Schone en Lukoki (2-0). Ajax volgt op vier punten van Twente. Feyenoord won in de Kuip van PEC Zwolle dankzij een owngoal en een penalty van Immers.