• home
 • video
 • pas verschenen

  Spanje en Tsjechië halen Daviscup-finale

  David Ferrer zette Spanje op een beslissende voorsprong tegen de VS.

  Spanje en Tsjechië spelen in november de finale van de Daviscup tennis. Spanje versloeg in de halve finales de VS, Tsjechië was sterker dan Argentinië. Spanje gaat op zoek naar zijn 4e zege in 5 jaar.

  David Ferrer, de leider van de Spanjaarden na de blessure van Rafael Nadal, forceerde de beslissing met een zege tegen John Isner. "Ik ben heel gelukkig", zegt Ferrer. "De Daviscup staat gelijk met emoties. Nu ga ik genieten."

  Coach Alex Corretja had woorden van lof voor de sterke Ferrer. "Hij geeft nooit op, hij is een gladiator. Het is een prima jaar geweest voor ons. In november willen we de kroon op het werk zetten."

  In de finale nemen de Spanjaarden het op tegen Tsjechië, dat Argentinië uit een tweede finale op rij hield. Thomas Berdych was in het vierde duel een maatje te groot voor Carlos Berlocq, de vervanger van de geblesseerde Juan Martin Del Potro.

  Tsjechië stond voor het laatst in de finale in 2009. Toen verloor het van... Spanje.