Nederland verspert Belgisch volleyteam de weg

zo 16 september 2012 17:20
België heeft zijn laatste wedstrijd in de voorronde van het EK volleybal gewonnen: 3-0 tegen Israël. De Belgen eindigen als tweede in hun poule en kunnen via de barrages nog naar het EK.

De Belgen lieten hun tegenstander in de eerste twee sets niet in de wedstrijd komen. Ze sloegen snel een kloof van drie punten en bouwden die stelselmatig uit. Na 22 minuten zat de eerste set erop: 18-25. De tweede set duurde maar een minuut langer, daarin werd het 21-25.

In de derde set kon Israël meer weerstand bieden en kwam het zelfs voor: 8-6 en 12-11. Daarna namen de Belgen weer de bovenhand en werd het 23-25.

België eindigt zo op één puntje van groepsleider Nederland, dat zijn laatste groepsmatch tegen gastland Estland probleemloos won. De Belgen moeten nu proberen om zich via de barrages te plaatsen voor het EK. In mei volgend jaar is Griekenland de tegenstander.