• home
 • video
 • pas verschenen

  Duits vrouwenteam wint wereldtitel tijdrijden

  Team Specialized is de eerste wereldkampioen ploegentijdrijden voor vrouwen.

  0 / 0

  Team Specialized is de eerste wereldkampioen ploegentijdrijden voor vrouwen.

  De eerste wereldtitel op het WK wielrennen in Valkenburg is voor Team Specialized. Het Duitse team won in Nederland de ploegentijdrit voor vrouwen, voor Orica en AA Drink. Lotto-Belisol werd tiende, op meer dan vijf minuten van Specialized.

  Team Specialized (ex-HTC en -Columbia) ging tussen Sittard en Valkenburg de strijd aan met Orica. Het Duitse team kon rekenen op een sterke Evelyn Stevens, wereldkampioene tijdrijden in 2008. Specialized was ruim 24 seconden sneller dan het Australische zestal van Orica.

  Het Nederlandse AA Drink (met Jessie Daams) won de "Nederlandse" strijd om het brons. Rabobank kreeg onderweg met pech af te rekenen. Het team van Marianne Vos belandde naast het podium.

  Met Lotto-Belisol en Sengers Ladies kwamen ook twee Belgische teams aan de start. Ze hadden allebei meer dan vijf minuten nodig dan de wereldkampioen. Lotto-Belisol werd tiende op het heuvelachtige parcours, Sengers Ladies twaalfde en laatste.