Ga naar de inhoud

KV Mechelen pakt in Gent zijn tweede zege

 za 15 september 2012 19:26
KV Mechelen verrast AA Gent in eigen huis.
Op de zevende speeldag heeft KV Mechelen AA Gent verrast met 0-2. Genk kon in eigen huis niet winnen van Waasland-Beveren. Onderaan is Cercle Brugge heel eenzaam na een thuisnederlaag tegen Lokeren.

KV Mechelen kon dit seizoen nog niet overtuigen, maar voetbalde de frustraties weg bij AA Gent. Een goal vlak voor de rust en eentje in de slotfase volstonden voor KVM, dat zo in de middenmoot staat. Gent is na zijn tweede nederlaag voorlopig vierde.

Racing Genk speelde tegen Waasland-Beveren voor de vijfde keer dit seizoen gelijk. Vossen scoorde snel, maar na de tegengoal van Shish beet Genk zijn tanden stuk op een stug Waasland-Beveren. Genk kan niet tevreden zijn met 11 op 21. Waasland-Beveren verzamelde in zeven matchen vijf punten.

Zulte Waregem blijft aangenaam verrassen. Het moest bij OH Leuven lang wachten, maar dankzij een goal van Naessens won het toch. Zulte Waregem staat zo naast Anderlecht op de tweede plaats.

Cercle Brugge wacht nog altijd op een eerste overwinning. Lokeren graaide de drie punten mee met een 0-1. Cercle staat al op zes punten van een veilige plaats. Lokeren houdt voeling met de top zes.

Charleroi plezierde zijn nieuwe eigenaar met een knappe uitzege. Het versloeg Bergen in de derby met een spectaculaire 2-3. Charleroi wipt naar de 13e plaats.

Eerder op de avond morste Anderlecht met de punten. Het bleef steken op een 1-1-gelijkspel bij Lierse.