• home
 • video
 • pas verschenen

  Hanna Mariën treedt toe tot het bobsleeteam

  In Peking mocht Mariën de Belgische driekleur hooghouden.

  In het jaar van de waarheid voor de Belgische vrouwenploeg is niet alleen een nieuwe bob van 40.000 euro gekocht, ook de snelheid van spurtster Hanna Mariën komt erbij.

  Hanna Mariën heeft een contract getekend voor het team van manager Geert Vanvaerenbergh. Vanvaerenbergh probeert zich met zijn Belgische ploeg te plaatsen voor de Winterspelen 2014 in Sotsji.

  De 30-jarige Mariën liep op de Spelen van Peking nog naar zilver op de 4x100 meter. Voor Londen kon ze zich echter niet plaatsen en nu gooit ze het over een andere boeg.

  "Dit is een coole uitdaging. Ik weet niet goed wat te verwachten, maar ik ben geen "pussy", reageert Mariën in Het Laatste Nieuws.

  "Het zou toch fantastisch zijn als we op de Winterspelen van 2014 kunnen evenaren wat wij in Peking deden? Niets is onmogelijk, ik wil het hoogst haalbare."

  Het bobsleeteam, dat zes vrouwen telt, staat voor het jaar van de waarheid. Er moet beter gepresteerd worden om nog geld te krijgen van het BOIC en Bloso.

  "We beschikken nu over een nieuwe bob van 40.000 euro", zegt Geert Vanvaerenbergh. "De eerste bob was een krot. Daarna deden we het met tweedehandssleeën en nu hebben we een topbob."

  "We beheersen nu ook een betere stuurtechniek en met een krachtpatser als Hanna moet de bob gaan vliegen. We moeten twee tiende seconde sneller kunnen."