Benteke scoort bij zijn debuut

za 15 september 2012 18:13
Benteke telt Swansea definitief uit.
Christian Benteke heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven bij Aston Villa. De Rode Duivel viel en scoorde in de 2-0-overwinning tegen Swansea. Manchester United en Arsenal wonnen makkelijk, Chelsea en City speelden gelijk.

Aston Villa had al 13 Premier League-duels niet meer gewonnen, maar kwam via een knal van verdediger Lowton al vroeg op voorsprong tegen Swansea.

Dat domineerde na de 1-0, scoren lukte niet. Benteke viel 20 minuten voor tijd in en tikte in de slotfase de 2-0 binnen. Voor Swansea-trainer Michael Laudrup was het zijn eerste nederlaag.

Southampton blijft puntenloos na een 6-1-rammeling bij Arsenal. Thomas Vermaelen speelde de hele wedstrijd.

Ferdinand weigert de hand van Terry

Chelsea heeft zijn eerste punten laten liggen. Bij stadsrivaal QPR kwam het niet verder dan 0-0.

Voor de match hing er elektriciteit in de lucht. Iedereen keek uit naar de ontmoeting tussen Anton Ferdinand en John Terry. Vorig seizoen had Ferdinand Terry van racisme beschuldigd. Het kwam tot een rechtszaak. Terry werd uiteindelijk vrijgesproken, maar Ferdinand neemt zijn beschuldigingen niet terug.

Terry wou Ferdinand voor de aftrap de hand schudden, de QPR-speler weigerde de geste. Op het veld was Chelsea de beste ploeg in de eerste helft. Het wou twee strafschoppen, maar de ref wees niet naar de stip.

Eden Hazard speelde de hele wedstrijd. Hij had de beste kans van zijn team. Na de rust ontsnapte Chelsea bij missers van Ji-sung en Zamora.

United en Arsenal winnen vlot, City morst

Manchester United nadert op leider Chelsea dankzij een 4-0- zege tegen Wigan. Kampioen Manchester City raakte niet voorbij Stoke City.

Scholes zorgde in zijn 700e match voor Manchester United voor 1 van de 4 goals. Ook de Nederlandse linksback Büttner scoorde bij zijn debuut.

Stadsrivaal City, met Kompany, moest vrede nemen met een puntje bij Stoke. De debuterende Garcia wiste de 1-0 van Crouch (met een reukje van handspel) uit. Bij Stoke mocht Michael Owen even spelen, maar de beste kans was nog voor City. Shawcross haalde de bal van Dzeko van de lijn.