• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische mannen promoveren naar Wereldgroep

  De Belgen mogen al vieren na twee dagen.

  België speelt straks weer in de Wereldgroep van de Daviscup tennis. Na twee zeges in het enkelspel wonnen de Belgen ook het dubbel tegen Zweden. Olivier Rochus en Ruben Bemelmans versloegen Andreas Vinciguerra en Johan Brunström.

  Het moet gezegd, Zweden was onthoofd voor de match tegen de Belgen. Robin Söderling is al een hele poos out, terwijl dubbelspecialist Robert Lindstedt eerder van de week afhaakte voor de ontmoeting met België.

  Michael Ryderstedt (foto) en Johan Brunström kregen de taak om Zweden een punt te bezorgen en zo hun land in de race te houden, maar Ruben Bemelmans en Olivier Rochus waren torenhoog favoriet. Het mocht dus niet misgaan voor de Belgen.

  Bemelmans had wel wat moeite om het juiste ritme te vinden. Na 4-4 kwam hij in de match en één break volstond voor de set. Zweden herstelde daarna het evenwicht (4-6), maar daarna was het vet van de soep. België was veel te sterk.

  De Primerose-club in Brussel was niet volgelopen. Maar wie er was, was klaar om te feesten. In set 3 en 4 waren de Belgen oppermachtig. Bij 5-2 in set 4 washet nog even nagelbijten met enkele breakkansen voor de Zweden, maar het lukte uiteindelijk: 6-4. België sloeg zo een onoverbrugbare 3-0-kloof.

  Van Herck: "We verdienen dit"

  "Het was geen makkelijke wedstrijd. In de eerste set vond ik ons niet sterker. We wonnen met wat geluk", zegt kapitein Johan Van Herck.

  "Iedereen heeft hard gewerkt om dit te bereiken. We hebben een heel goeie ploeg en verdienen onze plaats in de Wereldgroep."

  "Nu is het onze taak om een mooie prestatie neer te zetten bij de top 16 van de wereld. De loting? Het wordt zwaar, maar Servië thuis zou top zijn."

  Rochus: "We waren bevrijd"

  • Ruben Bemelmans: "Dit is geweldig. We hebben drie schitterende matchen gespeeld. Zowel vrijdag in het enkel als vandaag in het dubbel. Ik ben trots."
  • Olivier Rochus: "Op papier waren we de favoriet, maar in tennis kan alles. Na de 2-0 konden we het ons veroorloven om te verliezen, maar we speelden bevrijd. Ik ben blij dat we het konden afmaken."