• home
 • video
 • pas verschenen

  België verliest cruciale match van Estland

  België doet een slechte zaak.

  België heeft een slechte zaak gedaan op het EK-kwalificatietoernooi in Estland. De Belgen verloren met 3-1 (17-25, 25-22, 25-22, 25-20) van de Esten. De vrouwen hadden in Kortrijk geen moeite met Montenegro.

  Er was aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor België, dat vlot de eerste set binnenhaalde. Maar het enthousiaste publiek schudde het Estse team wakker.

  De opslagdruk nam toe en de twijfel sloop in het hoofd van de Belgen. Estland toonde geen genade en won drie sets op een rij.

  België heeft zijn lot nu niet langer in eigen handen. Zondag valt de beslissing met België-Israël en Nederland-Estland.

  De winnaar van de groep mag naar het EK 2013 in Polen en Denemarken, voor de nummer 2 volgt nog een extra barrageronde.

  Vrouwen zijn te sterk voor Montenegro

  De Belgische vrouwen wonnen in Kortrijk met 3-0 (25-5, 25-18, 25-13) van Montenegro. België staat nu eerste, ook Frankrijk heeft twaalf punten.

  De match duurde nauwelijks 57 minuten. Vooral de eerste set was tekenend voor de onmacht van de Montenegrijnse vrouwen, die amper vijf puntjes konden sprokkelen.

  In de volgende twee sets zat er wel wat meer in voor Montenegro, maar de ploeg van coach Gert Vande Broek haalde het toch eenvoudig.

  Zondag neemt België het in zijn laatste groepswedstrijd op tegen Slovenië. Als de Belgische vrouwen met 3-0 winnen, hebben ze hun EK-ticket beet.

  De groepswinnaar haalt het EK 2013 in Duitsland en Zwitserland, voor de nummer 2 volgt nog een extra barrageronde.