• home
 • video
 • pas verschenen

  Scolari verlaat Palmeiras en zoekt een land

  Felipe Scolari wil naar het WK 2014.

  De wegen van Palmeiras en coach Luiz Felipe Scolari lopen niet meer samen. Het contract van Scolari (63) bij de Braziliaanse club werd ontbonden.

  Scolari werd een legende bij Palmeiras toen hij in 1999 de Copa Libertadores won. Bij zijn tweede passage bezorgde hij de club de Braziliaanse beker, maar 14 nederlagen op 24 matchen en een voorlaatste plaats kosten hem zijn job.

  Scolari leidde Brazilië in 2002 naar de wereldtitel. Als bondscoach van Portugal bereikte hij in 2004 de EK-finale en twee jaar later de halve finales op het WK. Zijn periodes bij Chelsea en de rijke Oezbeken van FC Boenjodkor werden geen succes.

  Scolari liet al weten dat hij als bondscoach van een land wil deelnemen aan het WK 2014 in Brazilië.