• home
 • video
 • pas verschenen

  König heerst in Wales, Tiernan-Locke pakt leiding

  König en Tiernan-Locke verdeelden de buit netjes in Cardiff (archief).

  De Tsjech Leopold König heeft de koninginnenrit in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. Na twee cols van eerste categorie klopte de renner van Team NetApp zijn medevluchter Jon Tiernan-Locke. Die reed wel de Australiër Leigh Howard uit de leiderstrui.

  De zesde rit in de buurt van Cardiff werd al vroeg gekleurd door een ontsnapping van zes renners. Marcin Bialoblocki, Dan Craven, Kristian House, Graham Briggs, Magnus Backstedt en onze landgenoot Pieter Ghyllebert fietsen een maximale voorsprong van zeven minuten bijeen.

  Toen de eerste van twee ronden op het plaatselijk circuit van acht kilometer werd aangevat, slonk hun voorgift evenwel zienderogen. Op de eerste beklimming van de Caerphilly Mountain, een col van eerste categorie, sprong Tiernan-Locke weg uit het peloton.

  De thuisrijder reed in één ruk voorbij de vluchters, waar Briggs nog even tevergeefs probeerde om zijn wagonnetje aan te haken bij Tiernan-Locke. Vanuit het peloton kon alleen Leopold König nog de sprong naar de leider maken. Het duo wist voorop te blijven en in de sprint haalde König het nipt van Tiernan-Locke. Die mocht als troostprijs de leiderstrui ontvangen.

  Uitslag rit 6:

  01. Leopold König (Tsj) in 4u38'02"
  02. Jon Tiernan-Locke (GBr) op 2"
  03. Nathan Haas (Aus) 19"
  04. Damiano Caruso (Ita) z.t.
  05. Luke Rowe (GBr)
   

  Stand na rit 6:

  01. Jon Tiernan-Locke in 25u16'56"
  02. Liegh Howard (Aus) op 13"
  03. Nathan Haas (Aus) 18"
  04. Boy van Poppel (Ned) 20"
  05. Damiano Caruso (Ita) 23"