• home
 • video
 • pas verschenen

  Witsel: "Is hier allemaal zo groot in Rusland"

  Axel Witsel beantwoordt de eerste vragen van de Russische pers.

  Na het interlandvoetbal met de Rode Duivels is Axel Witsel woensdag aangekomen bij zijn nieuwe club Zenit Sint-Petersburg in Rusland. "Zenit heeft een betere ploeg dan Benfica", vertelde Witsel.

  Axel Witsel moest in Sint-Petersburg meteen een legertje journalisten te woord staan. Een tolk vertaalde de vragen in het Frans.

  "Zenit is de beste club van Rusland", vertelde Witsel. "We hebben een mooie ploeg en willen goed presteren in de Champions League."

  Witsel kreeg op zijn eerste dag een rondleiding op de club en in de stad. "De infrastructuur van Zenit maakt indruk. En in de stad is alles groot, zelfs de Russen."

  Witsel maakt de overstap van de Portugese topclub Benfica. De journalisten wilden weten waarom hij het zuiderse Lissabon ruilt voor het koele Rusland. "Omdat Zenit een betere ploeg heeft dan Benfica."

  "De club werkt al jaren met een vast team. Met mij erbij kan Zenit weer een stapje hoger zetten."

  Volg de Russische competitie bij Sporza

  Nu Axel Witsel de overstap naar Rusland gemaakt heeft, wordt de Russische competitie nog een pak interessanter voor de Belgische voetbalfan.

  Sporza volgt daarom vanaf nu de Russische eerste klasse op de voet in het Match Center. Wilt u dus op de hoogte blijven van de prestaties van onze landgenoten Axel Witsel, Nicolas Lombaerts en Jonathan Legear? Of wilt u weten hoe het ex-Anderlechtspeler Mbark Boussoufa vergaat? Hier vind je alle uitslagen, statistieken en nieuwsberichten.