• home
 • video
 • pas verschenen

  Vinciguerra maakt zijn comeback tegen België

  David Goffin ontmoet vrijdag Andreas Vinciguerra. Die speelde twee jaar niet op hoog niveau.

  Steve Darcis opent vrijdag het barrageduel tegen Zweden in de Davis Cup in Brussel. David Goffin komt daarna in actie, tegen Andreas Vinciguerra.

  Donderdag werd er geloot op de Primerose-club in Brussel, waar van morgen tot zondag gespeeld op gravel gespeeld wordt.

  Dat David Goffin (ATP-56) en Steve Darcis (ATP-73) voor België het enkelspel spelen, is geen verrassing. Andreas Vinciguerra bij de Zweden is dat wel. Die stond begin jaren 2000 in de top 40 van de wereld, maar heeft momenteel geen ATP-ranking.

  De Zweed speelde sinds juli 2011 geen belangrijk toernooi meer en was voor het laatst actief op het hoogste niveau in 2010, toen ook in de Davis Cup. "Het is inderdaad al lang geleden, maar ik heb twee weken goed getraind. Ik ken Goffin niet zo goed, maar ik verwacht een goeie match."