• home
 • video
 • pas verschenen

  Maeyens: "Een medaille op het EK zit er echt in"

  Maeyens wil na zijn teleurstellende Spelen schitteren op het EK (archief).

  Vrijdag gaat in het Italiaanse Varese het EK roeien van start. Mét Tim Maeyens, die door het ijs zakte op de Spelen in Londen. "De ontgoocheling van de Spelen is nog niet helemaal weg, maar aan het EK wilde ik sowieso meedoen."

  "Voor de Spelen had ik vier jaar hard gewerkt, dat blijft dus nog even nazinderen. Anderzijds kan ik teleurstellingen vrij goed achter me laten, want ze horen bij de sport. Misschien ben je wel meer teleurgesteld dan tevreden", zegt Maeyens aan Sporza.

  "Het EK zag ik als een doel om te blijven trainen, want er meteen mee stoppen zou niet goed zijn voor de gezondheid."

  Maar Maeyens is er de man niet naar om de hoop te gaan vergroten. "Ik wil een medaille. Die moet er ook echt inzitten want de absolute top is hier niet."

  "De grootste vraag is echter hoe het gesteld is met mijn vorm. Na de Spelen heb ik wat gerust. In de aanloop naar dit EK heb ik wel vrij goed getraind, maar ik ben uiteraard niet in topvorm. Maar ik heb wel een goed gevoel. Het is hier zonnig en ik ben heel relaxed."

  "Of ik in 2013 nog roei? Alle opties liggen open, ook die van een leuke job of een sabbatjaar waarin ik kan zien hoe het met mijn goesting gesteld is."