• home
 • video
 • pas verschenen

  Leekens: "Moeten op onze hoede zijn voor KVK"

  Georges Leekens neemt het vrijdag met Club op tegen zijn ex-club KV Kortrijk.

  Vrijdagavond openen de debatten weer in de Jupiler Pro League. Club Brugge, met vier punten voorsprong leider, gaat op bezoek bij KV Kortrijk, gedeeld vierde.

  "Enkele internationals zijn pas woensdagnacht teruggekeerd. Op vrijdag spelen na een week interlandvoetbal is eigenlijk te kort om een wedstrijd goed voor te bereiden", zegt de trainer van Club Brugge, Georges Leekens.

  Club verdedigt morgen een bonus van vier punten op eerste achtervolger Anderlecht. Leekens: "We hebben onze start niet gemist, maar dat telt niet meer. Nu telt alleen KVK. Kortrijk kan thuis van iedereen winnen en dus moeten we op onze hoede zijn. We willen winnen, liefst met mooi spel."

  De selectie van Leekens voor de match van vrijdag bevat één opmerkelijke naam: Jonathan Blondel (foto). Eerder had Club laten weten dat de middenvelder zou ontbreken met een hamstringblessure, maar Blondel is - onder voorbehoud weliswaar - toch opgenomen in de kern.

  Jim Larsen, Niki Zimling en Ivan Trickovski zijn er wel niet bij tegen KV Kortrijk. Zij revalideren alledrie nog van een blessure.

  Rode strijdkleuren bij KV Kortrijk

  Het Guldensporenstadion is uitverkocht voor de topper. Kortrijk opent zijn poorten om 19u en roept al zijn supporters op om in het rood te komen. Aan het stadion kunnen fans zich laten schminken in de "rode strijdkleuren".

  Om 20.10u wordt iedereen in de tribune verwacht om liedjes te zingen als You'll never walk alone en Vis in de Leie.