• home
 • video
 • pas verschenen

  KV en Racing Mechelen werken samen bij de jeugd

  De jeugd van KV Mechelen en Racing Mechelen gaan elkaar helpen.

  Wat weinigen in Mechelen voor mogelijk hielden, is realiteit geworden: eeuwige rivalen KV en Racing Mechelen slaan de handen in elkaar. Wat de jeugdwerking betreft dan toch.

  De jeugdacademies van KV en Racing zijn vanavond naar buiten gekomen met een samenwerkingsakkoord. "Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van de Mechelse clubs", klinkt het bij KV Mechelen.

  "Wij zullen onze knowhow graag ter beschikking stellen van Racing en trainers van Racing zullen mee ingeschakeld worden in ons scoutingsapparaat."

  "Bij KV zullen de spelertjes in de Elite-reeksen uitkomen, bij Racing in de nationale en bij Sporting Mechelen (de derde Mechelse club, red) in de provinciale."

  Het jeugdbestuur van derdeklasser Racing schoof de sentimenten opzij. "Een samenwerking met KV was voor ons een zeer delicaat punt, maar eigenlijk mag dat niet spelen in de jeugdopleiding", zegt de voorzitter van de Racing-jeugd.

  "Ons jeugdbestuur is ervan overtuigd dat alle Mechelse jongeren de kans moeten krijgen om op hun eigen niveau in hun stad te kunnen voetballen. We willen onze eigenheid behouden, maar als we respect tonen voor elkaar kunnen we daar toch enkel maar beter van worden?"

  Om dit historische feit in de bloemetjes te zetten organiseren de twee jeugdacademies in oktober op Racing een gezamenlijke talentendag voor duiveltjes.