• home
 • video
 • pas verschenen

  Formule 1-dokter Sid Watkins overleden

  Sid Watkins (l) en zijn opvolger Gary Hartstein (r).

  Voormalig Formule 1-dokter Sid Watkins is op 84-jarige leeftijd overleden. De neurochirurg was een pionier op het vlak van veiligheid. Watkins redde onder meer het leven van Gerhard Berger, Mika Häkkinen en Rubens Barrichello.

  Sid Watkins was van 1974 tot 2004 de officiële dokter van de Formule 1. In 1994 was de neurochirurg als eerste ter plaatse bij de crash van zijn goede vriend Ayrton Senna. Zijn hulp kon niet meer baten.

  Rubens Barrichello overleefde zijn crash wel. "Dankzij Sid Watkins. Hij heeft in 1994 mijn leven gered op het circuit van Imola", zegt de oud-F1-rijder. "Het was een fantastische man. Dank je wel voor alles."

  Ook Mika Häkkinen en Gerhard Berger hebben hun leven te danken aan Watkins.

  Na de dood van Senna richtte Watkins een veiligheidscommissie op. De Engelsman maakte werk van veiligere circuits. Sindsdien is er geen Formule 1-coureur meer overleden.