• home
 • video
 • pas verschenen

  De Maar houdt Vanmarcke af in Groot-Brittannië

  De Maar was iedereen te snel af in Stoke-on-Trent (archief).

  Marc de Maar heeft in Stoke-on-Trent de vijfde rit in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De renner van Unitedhealth- care Pro Cycling reed op 6 km van de streep weg uit een kopgroep. De Australiër Leigh Howard neemt de leiderstrui weer over van Mark Cavendish.

  De Maar, een Nederlander die met een Curaçoase licentie rijdt, maakte op 10 km van de finish nog onzacht kennis met het Britse asfalt, maar dat weerhield hem er even later niet van om voor de aanval te kiezen.

  Aan de finish had hij 15 seconden voorsprong op Sep Vanmarcke. Onze landgenoot haalde het in de spurt van de achtervolgende groep van de Nederlander Boy van Poppel.

  Mark Cavendish moest het peloton laten rijden in de vijfde rit en kwam op bijna twaalf minuten van de Maar binnen. Cavendish verspeelt zo zijn leiderstrui aan de Australiër Leigh Howard. Die leidt nu de dans met zeven seconden voorsprong op van Poppel.

  Uitslag rit 5:

  01. Marc de Maar (Cur) 147 km in 3u30'26"
  02. Sep Vanmarcke op 15"
  03. Boy van Poppel (Ned) z.t.
  04. Nathan Haas (Aus)
  05. Leigh Howard (Aus)
  61. Mark Cavendish (GBr) 11'45"

  Stand na rit 5:

  01. Leigh Howard (Aus)
  02. Boy van Poppel (Ned) op 7"
  03. Sep Vanmarcke 17"
  04. Nathan Haas (Aus) 23"
  05. Christian Knees (Dui) 24"
  35. Mark Cavendish 11'27"