• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Samen aan de foutjes werken"

  "Ik kan niet meer verlangen van mijn spelers", zegt Marc Wilmots.

  Een dag na het 1-1-gelijkspel tegen Kroatië heeft bondscoach Marc Wilmots nog eens teruggeblikt op de wedstrijd. Wilmots denkt ook al aan de matchen bij Servië en tegen Schotland in oktober. "Een punt zou goed zijn in Servië", rekent hij uit.

  "Ik zit wat met een nasmaak. Geen zure nasmaak, maar toch: we wilden deze wedstrijd winnen", zei Wilmots, die niet blind wou zijn voor enkele fouten.

  "Bij de 0-1 speelt Vermaelen op buitenspel zonder te overleggen met Kompany. In de tweede helft kreeg Kroatië nog twee kansen: na balverlies van Defour en op een corner."

  "In deze drie situaties kunnen we beter doen. Maar ik wil mijn spelers niet bekritiseren. We zullen er samen aan werken om zulke foutjes weg te werken."

  Marc Wilmots had bij zijn analyse van België-Kroatië ook oog voor de positieve punten. "We gaven maar drie kansen weg tegen de nummer negen van de wereld. Dat is niet slecht", vindt de bondscoach.

  "Ik denk dat Kroatië de vervelendste ploeg in onze poule was. Ze wilden eigenlijk niet voetballen, maar vooral vechten."

  "Mentaal waren we heel sterk, net als tegen Nederland. Na de 0-1 wilden we echt terugvechten en de match winnen. Kroatië is goed weggekomen, al hadden ze op het einde wel nog kunnen winnen. Ik kan niet meer verlangen van mijn spelers."

  "Dat de fans de spelers graag het volkslied willen zien meezingen? Ik kan de spelers niet verplichten, maar ik ga het hen misschien wel vragen. Om de fans te bedanken. Zij waren geweldig."

  Wilmots: "Een punt zou goed zijn in Servië"

  Servië, de volgende tegenstander van de Rode Duivels, hakte dinsdagavond Wales in mootjes: 6-1. Marc Wilmots blikte ook al eens vooruit op Servië-België.

  "We zullen iedereen nu drie weken lang heel intensief scouten. We willen zien wie speelt en hoe ze spelen", vertelt de bondscoach.

  "Hoe we ginder zullen spelen, kan ik nog niet zeggen. Dat zal afhangen van wie er beschikbaar is en wie er in vorm is en wie niet."

  "Een punt pakken in Servië is een goed resultaat. Winnen? Dat zou formidabel zijn. Bij een nederlaag wil ik niet spreken van een ramp, maar dan moeten we daarna wel zeker Schotland kloppen."