• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck: "Onze favorietenrol waarmaken"

  "Ik heb veel vertrouwen in onze kwaliteiten", zegt Johan Van Herck.

  Het Belgische Daviscup-team speelt dit weekend barrages voor de promotie naar de Wereldgroep. Zweden is de tegenstander op de Primrose Club in Brussel. De Belgen spelen op volle sterkte en bij Zweden ontbreekt Robin Söderling.

  "Op papier zijn we sterker. Aan ons om onze favorietenrol op het terrein waar te maken", zegt België-kapitein Johan Van Herck, die Goffin, Darcis, Rochus en Bemelmans selecteerde.

  "Ik heb veel vertrouwen in onze kwaliteiten. Wij zijn favoriet en moeten niet te veel naar de opponent kijken. Ze hebben twee sterke dubbelspelers, maar wij zijn in het dubbel ook sterker geworden."

  Omdat Robin Söderling (ex-top 10) nog kampt met de naweeën van klierkoorts, moet Zweden het doen met Michael Ryderstedt (ATP-457) en Markus Eriksson (ATP-650) in het enkelspel.

  Toch klinkt kapitein Thomas Enqvist ambitieus: "Wij willen winnen. Het wordt moeilijk, want België heeft een heel sterke ploeg. Maar ik geloof erin. Wij zijn er klaar voor."

  "Iedereen is in vorm. We hebben respect voor België, maar de Davis Cup valt niet te vergelijken met een normaal toernooi. Er zijn altijd verrassingen mogelijk. De druk ligt bij België."

  Goffin: "Ik speel graag voor mijn land"

  • Steve Darcis (ATP-73): "Na de US Open heb ik enkele dagen gerust, maar nu sta ik er weer. De voorbije drie dagen hebben we getraind op gravel. We zijn alle vier goed bezig. Ryderstedt kan een gevaarlijke klant worden. Ik ken hem van bij de jeugd. Hij staat onder zijn waarde gerangschikt."
  • David Goffin (ATP-56): "Ik besef dat het publiek veel van mij verwacht, maar dat baart me geen zorgen. Ik hou ervan in België te spelen."