• home
 • video
 • pas verschenen

  Simon houdt Van Avermaet af op de Citadel

  Julien Simon is altijd goed op de Citadel van Namen.

  Julien Simon heeft de GP van Wallonië gewonnen. De Fransman van Saur-Sojasun was op de Citadel van Namen de snelste van een kleine groep. Greg Van Avermaet deed alles om voorbij Simon te geraken, maar strandde op de tweede plaats.

  25 renners, onder wie Bakelants en Freire, vormden een grote kopgroep.

  De twee en Vachon reden eruit weg, in het peloton testte Boonen zich een laatste keer voor het WK. Met zijn team haalde hij alles terug, het peloton brak.

  Weer Freire, die de strijdlust kreeg, raakte met Van Goolen, Hoogerland en nog 6 man voorop. Maar alles kwam samen voor de Citadel.

  Marcato viel aan en alleen Simon, Van Avermaet, Leukemans, Paolini, Bakelants en De Waele konden mee. Paolini zette aan, maar Simon counterde goed. Van Avermaet geraakte maar tot aan het achterwiel van de Fransman.

  De Grote Prijs van Wallonië ligt Simon. In 2010 werd hij vierde, vorig seizoen was alleen Phlippe Gilbert sterker.

  Van Avermaet: "Ben klaar voor een overwinning"

  Greg Van Avermaet werd net als in de GP Québec tweede. Toen was Simon Gerrans net te sterk, in Namen botste hij op Simon.  "De jetlag speelde me parten. Ik ben nog maar net terug van Canada", zegt de BMC-renner.

  "Ik was wat moe, al had ik de benen om te winnen. Ik voelde me
  de sterkste in de koers. Jammer dat ik het wiel van Simon verlies. Maar ik ben tevreden, want de vorm is heel goed. Ik ben klaar voor een overwinning."

  "Ik zoek al een jaar naar een zege, hopelijk lukt het op het WK."

  Boonen: "Het was meer dan goed"

  Tom Boonen kwam als 22e over de streep op de Citadel van Namen. De renner van Omega Pharma-Quick Step spreekt van een geslaagde test met het oog op het WK.

  "Dat ik op de Citadel het contact verloor, had niks te maken met een gebrek aan conditie. Toen we naar het brugje reden, liet ik me even klem zetten op het moment dat Leukemans ging."

  "Ik verloor 15 meter en ben te weinig klimmer om zo'n kloof nog te dichten. "Maar het was meer dan goed", zegt Boonen.

  "Op de Côte d'Ermeton trokken we een waaier. We wilden de koers hard maken, alleen zo konden wij winnen. Jammer genoeg kwam groep twee nog terug."

  Leukemans: "Met sterk België naar WK"

  • Julien Simon (winnaar): "Vorig jaar was ik tweede, in 2010 vierde. Alles liep heel goed, mijn team heeft hard gewerkt en werd daarvoor beloond. Op het einde wist ik waar ik moest gaan en ik hield het vol."
  • Björn Leukemans (derde): "Ik ben nog maar van dinsdag terug uit Canada. Mijn benen waren oké, maar niet super. Ik denk dat we met België een goede ploeg hebben voor het WK. Als de mentaliteit in de groep goed is, kunnen we een sterke koers rijden in Valkenburg."