• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi en co komen heel goed weg in Peru

  Di Maria (rechts) kon zijn stempel niet drukken bij de Argentijnen.

  Argentinië heeft een moeilijke avond beleefd bij Peru, maar sleepte een punt uit de brand in Lima (1-1). Het blijft leider in de WK-kwalificatiegroep in Zuid-Amerika. Het Colombia van Radamel Falcao is aan een opmars bezig.

  Lima had de Argentijnen op een warm onthaal getrakteerd. Zo werd vooraf de spelersbus bekogeld. Op het veld was het niet anders. In een verhitte sfeer trok Peru ten aanval.

  Al na drie minuten ging de bal op de stip, maar Claudio Pizarro miste. Zambrano maakte Pizarro's uitschuiver goed. Peru had het betere van het spel, maar of Romero of de paal stonden in de weg voor de 2-0.

  De goal viel (nog voor de rust) aan de overkant. Lavezzi ging door op de flank en bediende Higuain: 1-1. Daar bleef het bij. Javier Mascherano: "We hebben het hier altijd moeilijk en ook het veld was niet top. Iedereen wil winnen van Argentinië." Bij de Argentijnen bleef Lucas Biglia (Anderlecht) de hele match op de bank.

  Nog in Zuid-Amerika deed Colombia een uitstekende zaak in Chili. Het won met 1-3. Chili viel na een halfuur wel met zijn tienen, na rood voor Medel. Na de 1-0 zetten de Colombianen alles recht in de tweede helft. Atletico Madrid-spits Radamel Falcao (foto) maakte de tweede goal. "Ik vond ons uitstekend", zei hij.

  Paraguay tot slot, op het WK 2010 kwartfinalist, lijkt helemaal uitgeteld voor Brazilië 2014. Het verloor thuis de match van de laatste kans van Venezuela (0-2). In de stand bengelt het land helemaal onderaan met amper 4 punten.