• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Belisol verliest Elijzen aan "nieuw Rabo"

  Michiel Elijzen gaat nu in eigen land aan de slag.

  Lotto-Belisol moet afscheid nemen van ploegleider Michiel Elijzen. De 30-jarige Nederlander kruipt volgend jaar in de volgauto van Rabobank. Nog bij de Nederlandse ploeg krijgt Jeroen Blijlevens promotie.

  "Michiel is eerst twee jaar bij ons aan de slag geweest als renner en dan twee jaar als ploegleider. Wij hebben hem de kans gegeven om te groeien en waren ook tevreden over hem. Het is jammer dat hij voor een andere uitdaging kiest", zegt Lotto-Belisol-sportief manager Marc Sergeant.

  Rabobank hield onlangs grote kuis in zijn structuur. Onder meer technisch directeur Erik Breukink en ploegleider Adri van Houwelingen moesten opkrassen.

  Elijzen en Jeroen Blijlevens zitten volgend jaar aan het stuur van de Rabobank-auto. Ex-spurter Blijlevens was al aan de slag bij het vrouwenteam van de Nederlandse ploeg. Nico Verhoeven wordt algemeen manager vanaf volgend seizoen.

  "De wielerwereld evolueert en ook de ploeg zal nu evolueren. De grenzen van het huidige begeleidingsmodel waren bereikt. We breken met de traditionele werkwijze binnen het wielrennen en brengen een nieuwe dynamiek in de ploeg", meldt Rabobank.