• home
 • video
 • pas verschenen

  Bomans: "Moet ik ze allemaal elke dag bellen?"

  Bomans pareert de kritiek van de gepasseerde renners.

  Bondscoach Carlo Bomans is niet opgezet met de kritiek van de renners die hij niet selecteerde voor het WK in Valkenburg. "Ik reken er niemand op af, maar ik vergeet het niet", zegt Bomans in Het Nieuwsblad.

  Onder meer Nick Nuyens, Dries Devenyns en Jelle Vanendert hekelden het gebrek aan communicatie van Bomans. "Wat bedoelen ze daarmee? Ze hebben allemaal mijn nummer, dat ze mij bellen."

  "Pas na die twee koersen in Canada (Québec en Montréal, red.) heb ik mijn selectie afgerond. Toen ben ik de afvallers inderdaad niet gaan bellen. Trouwens, doe ik dat wel, dan staat het twee seconden later al op Twitter", zegt Bomans.

  Bomans betreurt vooral dat renners hun gal spuwen in de pers. "Eind april zat ik met een aantal renners om de tafel en vroeg ik of ik iets moest veranderen. Niemand deed toen zijn mond open."

  "Moest ik die renners dan allemaal alle dagen bellen en een verhaaltje vertellen? Goed geslapen, jongen? Uw "kakske" kunnen doen? Als het dat is wat ze willen, zou ik het graag weten."

  "Ik heb niks tegen de renners die nu kritiek spuien, maar dit gaat zeker nog ter sprake komen. Dat zal onder vier ogen gebeuren. Dan moeten ze me maar in mijn gezicht zeggen wat er schort."